tisdag 20 maj 2008

550 Spyders

En bild på Porsches 550 Spyder som var den första riktiga mittmotortävlingsbilen från Porsche. Liten och naggande god med en Carreramotor på 110 hästar, den rörde nog på sig.

På den här bilden ser man verkligen hur liten en 550 Spyder är. Måste kännas väldigt tryggt att gasa på i en sådan här bil utan störtbåge och med nästan hela överkroppen ovanför karosslinjen!

Den tuffaste och helt klart mest udda bilden jag någonsin sett på en 550 Spyder - nämligen en med Chevrolet Corvair-motor. Och självklart är bilden från Corvairens hemland USA. Även om vissa tycker det är ett helgerån så tycker jag att det är ett spännande tidsdokument, för det fanns en tid när gamla tävlingsporschar inte stod lika högt i kurs som de gör idag. Och när den svindyra och extremt avancerade Carreramotorn rasar, så vad är mer naturligt än att slänga i en trimmad Corvairmotor som kostar en spottstyver. Resultatet blir en liten lätt bil som förmodligen gick som en raket med den starkare Corvairmotorn.

1 kommentar:

Staffan sa...

På http://project911.luminasweden.com var det några som använde ett inhemskt alternativ. Tyvärr verkar den vara borta nu.
Backup på http://web.archive.org/web/20070224131446/http://project911.luminasweden.com/