fredag 31 augusti 2018

Sten Axelsson for President!


Nu i dessa valtider så kastar jag in ytterligare ett alternativ - nämligen att vi blir en republik och väljer Porscheförarikonen, hjälten och idolen Sten Axelsson till President.

Men skämt å sido - på Porsche 356 Klubbens Riksmöte för två veckor sedan träffade jag och kompisen/co-drivern Anton vår idol Sten Axelsson som gått med i klubben och var med under hela mötet. Sten Axelsson slog igenom under mitten av 60-talet när han stod på startlinjen under SM-serien med en Porsche 904. Ingen hade hört talas om honom och han hade tidigare kört lite sportvagnstävlingar med en Porsche 356. Under sitt debutår med Porsche 904an lyckades köra hem ett SM-guld med! Under sitt debutår! Sedan var det Porsche 906 som gällde både i Sverige och utomlands. Sten har också kört Lola T70 som han vid ett föredrag jag lyssnade på för några år sedan beskrev som "Rena panncentraler. Riktiga bastarder till bilar - tungstyrt och bökigt.". Han tävlade också med Porsche 917 innan han fortsatte sin karriär som film- och TV-fotograf.

Till mötet hade jag tryckt upp en t-shirt med texten "Sten Axelsson for President" och den bild av honom som prydde omslaget till programmet för debuttävlingen på Anderstorp. På bilden poserar jag och Anton tillsammans med Sten mellan oss och vi har nu skickat en tröja till honom som han lovade att han skulle ha på sig när han mötte polarna en gång i veckan för "snacka lite skit".

Om det är någon som känner att de köpa en "Sten Axelsson for President" t-shirt nu i valtider så går det bra att maila mig på Luftkyld@gmail.com