fredag 18 januari 2013

Nu med rutor

Nu faller bitarna på plats i rask takt. Nu sitter rutorna på plats - låter som en lätt sak, men på ett hemmabygge med plastkaross är det ingen lek.

Så här fint har nog aldrig framrutan suttit på den här bilen. Tidigare var faktiskt frontrutan bilens högsta punkt och taket "har hängt" i rutlisten. Men efter att Rainier har satt in en liten stödram i framkant på taket så harmoniserar nu taket och framrutan.

Även bakrutan var det en del bestyr med. När Rainier skulle montera tillbaka den så passade den helt plötsligt inte hur han än försökte montera den ända tills han "flippade" den. Det visade sig att rutan har mer formen av en romb än en kvadrat och var förskjuten 3 cm. Om det ursprungligen var rutan som var rombformad och man kapat till karossen för att rutan skulle passa eller om det var tvärtom är skrivet i stjärnorna. Hemmabyggen är charmiga men kräver mycket handpåläggning. Nu döljs skevheten av listen.

Nu när också störtbågen sitter på plats så är det snart dags för bilens maskot att flytta in. För när jag köpte bilen så hängde Daffy där i störtbågen. Bland det första jag gjorde var att försiktigt ta loss Daffy därifrån så att inte mössen i ladan skulle äta upp honom. Under de här 12 åren jag har haft bilen så har Daffy legat och vilat i ett kuvert, men snart så får han komma tillbaka.

Snart Daffy!2 kommentarer:

Tobias sa...

Kul att det närmar sig. Men...vill inte din vän stava namnet annorlunda?

http://en.wikipedia.org/wiki/Daffy_Duck

Niklas Larsson sa...

Gör om gör rätt!

Tack för kommentaren Tobias.

Självklart heter han Daffy Duck och inget annat.

Nu korrat och fixat
//
Niklas