fredag 24 oktober 2008

Det finns fortfarande många fynd ute i svenska lador

Här om dagen såg jag en annons på Blocket.se med den här gamla Formel V:n. I annonsen stod det att det var en RPB som stått undanställd sedan 70-talet. Om den nu är tillverkad av Racingplast så är det nog en av deras första byggsatser som de kallade BROKE, eftersom det var ett budgetalternativ för de som ville tävla men inte hade fickorna fulla med pengar. BROKE-bilarna var en kopia av den amerikanska Beach Car- formel v:n. Vill du läsa mer om BROKE och de andra formel V-bilarna som RPB tillverkade kan klicka på den här länken för att komma till Thomas Lundströms RPB-hemsida.

Jag tycker störtbågen ser väldigt klen ut, så även om det stod att bilen varit undanställd sedan 70-talet så är jag skeptisk till att den tävlats med efter 60-talet. För någon gång där ställdes det krav på att ha kraftigare störtbågar.

Annonsen låg inte ute många dagar, så nu finns väl bilen hos en ny entusiast som förhoppningsvis kan få ut den där bilen hör hemma - på tävlingsbanan.

För några månader sedan var en likadan BROKE ute till försäljning på Blocket. Även den bilen verkar vara i ett härligt orört fyndskick.

Undrar hur många mer gamla Formel V-bilar som finns där ute? För när Formel V var som störst i slutet av 60-talet fanns det fler än 200 bilar bara i Sverige och det är bara några få av dem som letat sig tillbaka till tävlingsbanorna igen.

Inga kommentarer: