onsdag 6 augusti 2008

Chassinummer 12 - 1967

Nu är det dags för kultur! RPB-kompisen Thomas Lundström skickade de här läckra bilderna på en tidig RPB Formel V. Bilen är från 1967, vilket var det första året för Racingplasts helt självkonstruerade Formel V. Året innan hade man licenstillverkat två andra fabrikat - Dolling och Beach Car (men Racingplast kallade den för Broke eftersom den var ett budgetalternativ).

Just den här bilen var den 12 tillverkade FVn 1967 och den köptes av en kille som hette Berndt Lundin från Tierp. Han köpte bilen som byggsats med en motor som trimmats av Racingplasts konstruktör/motortrimmare/fabriksförare Bror Jaktlund. Berndt körde bilen några tävlingar under 1968 men bytte den sedan mot en båt i Gävle. Efter att ha varit spårlöst borta några år, men finns numera nere i Helsingborg. En riktigt tuff sak med den här bilen är att den fortfarande ser likadan och en del av orginaldekalerna sitter fortfarande kvar! Nog så viktigt om ni frågar en dekalnörd som mig.

Vill ni läsa mer om RPB och FV-, GT-bilarna och Pirayornas öden så kan ni alltid kolla in på Thomas Lundström webbplats.

.

Inga kommentarer: