tisdag 4 november 2014

AA347


En ganska känd tävlingsporsche är Rally-Harry Bengtssons 1600S som han tävlade med under 1960 och som han kom två med under Svenska Rallyt till Midnattssolen, eller Midnattssolsrallyt som man brukar säga. Han kom tvåa efter Carl-Magnus Skogh som vann i en SAAB 96, men då ska man komma ihåg att klassen som Porschen gick i var deltagarna tvungna att köra snabbare än klassen där SAAB:en gick.

Den här Porschen med reg-nummer AA347 "fastnade" relativt många gånger på bild viket är kul då det annars endast brukar finnas någon enstaka bild från någon målgång eller liknande.Det finns dessutom bilder från andra sammanhang än Svenska Rallyt till Midnattssolen. Till exempel från Holländska Tulpanrallyt samma år.


Och Rally-Harry använde även bilen på bana. Här jagar han Arne Müller i hans Carrera under Kanonloppet på Gelleråsen utanför Karlskoga. På den här bilden står det att det är en Super 90, vilket inte stämmer. Utan bilen var en 1600S med 75-hästarsmotor, möjligen lite lättad och kanske lite småtrimmad, men fortfarande en "vanlig S".


Året efter, 1961, var det en Super 90 GT som gällde för Rally-Harry Bengtsson. Men det är en annan historia.

Inga kommentarer: