söndag 7 april 2013

Efterlysning: Sportvagnen & Vi + SRK


Som den hamster och samlarnörd jag är så känner jag mig inte nöjd för ens samlingarna är kompletta. Dessutom finns det någon än så länge lite grumlig tanke/dröm om att kartlägga den Sportvagnsklubbsepok som fanns i slutet av 50-talet och i början av 60-talet. Så om det är någon som sitter och tjuvhåller på och samtidigt kan tänka sig sälja de nummer av tidningen Sportvagnen och Vi som jag saknar så är jag väldigt intresserad. De nummer jag saknar är de som gavs ut under åren 1958, -59 och -60. Dessutom är jag på jakt efter nummer 2, 4 och 5 från 1961 och eventuellt om det kom ut några nummer 1961 efter dubbelnumret nr 8-9/-1961.


Tidningen Sportvagnen och Vi var en tidning (eller organ som man sa på den tiden) för de SSF-anslutna Sportvagnsklubbarna. SSF stod för motorhistoriens tuffaste paraplyorganisation - "Sveriges Sportvagns Förare".


I så fall skicka ett mail till mig på luftkyld@gmail.com


En annan verksamhet som jag också letar info om är SRK - Svenska Racerförarklubben - en klubb där racerförare som Jo Bonnier, Erik Berger, Harald Kronegård utbildade "sportvagnsförare" att bli bättre förare.


Jag har någon artikel om SRK i en gammal Bilsport från 1963, men är det någon som har ytterligare info eller var med på någon av kurserna så får ni gärna maila mig och berätta. Och om det är någon som har ett SRK-emblem som på bilden ovan och kan tänka sig sälja det så köper jag det mer än gärna.

Min mailadress är som sagt luftkyld@gmail.com

Inga kommentarer: