torsdag 30 juni 2011

Nu även med motor

Fick idag några bilder av Rainier som renoverar RPB:n. Han fick lite tid över att jobba med bilen och hann jobba med motorn och sätta dit den. Motorn är en vanlig VW 1300-snurra i riktigt fint skick och de enda modifieringarna består av 30-hästars fläktkåpa eftersom bilen inte kommer att ha värme och ett alldeles oanvänt ANSA-ormbo och ett stiligt Racimex-luftfilter.

Nästa steg blir elen.

onsdag 29 juni 2011

Jagad

Hur han än gasade så lyckades han inte skaka av sig resten av startfältet – just då insåg han att det var dags att anmäla sig till en förarutbildning. Bästa bilen hade han ju redan.

tisdag 28 juni 2011

Brostugan 28 juni

Var ute och spanade in Porschar ute vid Brostugan. Underbart väder och riktigt tuffa bilar.

En härlig 356 SC i trevligt skick.

En härlig riktig Turbo.

Kvällens behållning var nog den här äkta Carreran. Jag tycker just de här Carrerorna från 1974 och 1975 är betydligt tuffare än de i Porschekretsar så hyllade Carrera RS från 1973.

Lite udda luftintag.

Var riktigt kul att se en 80-tals moddad 911 med 935-kit, stor vinge, BBS-fälgar och skyport. Skittuff och jag hoppas den får vara kvar i det här skicket och vara ett minne från den tiden.

Kolla in trösklarna!

Och på vägen hem hittade jag även en BMW-kompis till 935:an. Vilka trösklar och vilken spoiler!

söndag 26 juni 2011

Veckans pausporsche: Schyssta pipor!

Veckans pausporsche är nog en riktig mardröm i radhusområdet. Vilka pipor!

En helt vanlig dag på Essingeleden

När jag kör på Essingeleden in mot Stockholm idag så ser jag något udda komma ifatt mig i backspegeln.

En T-23 rod som jag är övertygad om att den är byggd när det begav sig på 60-talet. Jag tycker jag känner igen den från mitt flitiga läsande av tidningen Wheels under 80-talet, eller så är det bara något jag inbillar mig.

Vid nedfarten till Södra Länken skiljs vi åt - rodden mot söderort och jag fortsätter mot min västra förort.

torsdag 23 juni 2011

Filmtajm: 1000 sjöars rally 1968

Kolla på de sammanlagt 20 minuternas dokumentär om det finska 1000 sjöars rallyt från 1968. Förekommer tre porschar, men frågan är om inte behållningen är de tappert kämpande östblocksbilarna som Trabanterna och Moskowitzarna.

Del 1.

Del 2.

onsdag 22 juni 2011

Vackrare förr

Håll med om att saker var vackrare förr - till och med reklamskyltarna.

måndag 20 juni 2011

Dagens surftips: Alla specialmodeller av VW:s

Om man vill snöa in på alla specialmodeller som tillverkats på bubblan så kan man sitta och frossa på den här här hemsidan. De allra flesta specialvarianterna var nationella och tyvärr fanns det alldeles för få specialmodeller här i Sverige.

Veckans pausporsche: Camping

Nu när det börjar dra ihop sig till semestern för många av oss så kanske det är så här det kommer se ut på campingplatserna.

För visst är en Speedster den perfekta bilen för bilsemestern.

onsdag 15 juni 2011

Dagens bloggtips: Brasiliansk SP2-blogg

Hittade den här Brasilianska bloggen/hemsidan med SP2-folkor. Den brasilianska VW-tillverkaren (ja det tillverkades och tillverkas fortfarande folkor i Brasilien på licens) kom under 70-talet på att de ville ha något sportigt till den inhemska marknaden och började tillverka Volkswagen SP2. Ett riktigt lyckat projekt som är baserat på en VW Typ3.

Självklart finns det en Brasiliansk blogg/hemsida om de här bilarna och dessutom har de en "till salu-flik" på hemsidan. Vad kostar det att ta hem en bil från Brasilien och sedan besiktiga den i Sverige? Bloggen eller hemsidan, kanske vi ska kalla den, hittar ni på den här länken

Speedster

Jag gillar verkligen bilder på gamla amerikanska tävlingsporschar. Kolla in den här - så enkel bara borttagna stötfångare, navkapslar, en störtbåge och sedan en rejäl pipa till avgasrör. Det här slår i mina ögon en välputsad nyrenoverad helt original Speedster.

måndag 13 juni 2011

Veckans pausporsche: Ciggporsche

Det fanns en tid när tuffa män alltid rökte och tuffa bilar och dess förare alltid förekom i cigg-reklam. Den tiden är som tur var förbi, men bilden och bilen är tuff.

söndag 12 juni 2011

Mah-Jong Porsche

Hittade den här underbara bilden på favoritbloggen Farbror Sid. Tuffa kläder på vackra modeller i all ära, men vems var Porschen i bakgrunden?

En blå B-coupé med reg-nummer ?A 173 - förmodligen BA173 men var det ytterligare någon siffra i reg-numret? Är det någon som känner till bilen?

torsdag 9 juni 2011

Perfekta firmabilen

När jag såg den här 914 Pick-upen insåg jag att jag måste starta en egen liten firma. Kanske en budfirma för snabba transporter. Hur tuff som helst!

tisdag 7 juni 2011

Veckans pausporsche: Eldsprutande 935

Veckans pausporsche blev en tuff 935 på amerikanska Laguna Seca-banan.

torsdag 2 juni 2011

Sökes kromade 356C eller 911/912-fälgar

En kompis till mig söker 4,5-tums kromade fälgar till sin Porsche 912. Har du några i dina gömmor eller vet någon som du tycker borde sälja - maila mig på luftkyld@gmail.com så vidarebefordrar jag kontakten.

onsdag 1 juni 2011

Brostugan 31 maj

Åkte igår förbi Brostugan här i Stockholm. Varannan tisdag träffas Porscheägare där och sparkar däck och tar en kaffe. Igår var det glädjande nog ovanligt många 356:or på plats.

Till exempel Mikael alldeles nyrenoverade 356B S90-Cab. Underbar att se och vilken vacker färg.

Eller varför inte den här vackra C-Cabben med Speedsterlister, dimljus och kromade fälgar?