lördag 29 maj 2010

Reklam - Porschetavlor till salu

Och nu blir det reklam!

Har lagt ut en auktion på de här bilderna på tradera.

Är ni köpsugna - surfa in på Traderaauktionen och lägg ett bud. Länken hittar ni här.

Är ni även sugna på några tuffa backspeglar så har jag de här ute på auktion.

Den auktionen hittar ni här.

fredag 28 maj 2010

Världens längsta man väljer Porsche

En lite udda bild på världens då längsta man lutad mot en gammal Porsche.

Man skulle gärna även ha sett bilden "Världens längsta man provsitter en Porsche 356". Fast det kanske är på gränsen till lyteskomik?

tisdag 25 maj 2010

Ytterligare en RPB på rull

Fick här om dagen två YouTube-länkar av RPB-kompisen Thomas. Efter några dygnet runt veckor i garaget fick han till slut ut bilen och hann till bilträffen där bilen skulle premiärvisas. Under sista dygnet startades motorn upp för första gången sedan 70-talet och den studsade igång. Se och njut på första videon.

Och efter ytterligare några heroiska timmar så var det vid kl 12 så var det dags för första provturen.

Kl 13 var bilen på bilträffen tillsammans med en väldigt trött men nöjd RPB GT-ägare. Ett stort grattis Thomas!

söndag 23 maj 2010

VW tar täten

En bild lånad av den underbara sajten Racepace på Roland Johanssons VW -61 som han tävlade med under början och mitten av 60-talet.

Roland tävlade framgångsrikt, framförallt på Roskilde Ring i Danmark, tillsammans med kompisen Leif Sjöstrand som hade en likadan. Roland och Leif köpte 1961 var sin sprillans VW-61 och trimmade den enligt konstens alla regler och lite därtill eftersom de lyckades lura ur motorerna 90-95 hästar.

Efter några år med folkorna så gick Roland och Leif över till att tävla med DKW F12. Ytterligare några år senare koncentrerade sig Roland på att hjälpa sonen upp genom tävlingsklasserna från Go-Kart och uppåt och det gick ganska bra. För sonen Stefan "Lill-Lövis" Johansson kom att tävla för både Ferrari och McLaren under sin Formel 1-karriär.

fredag 21 maj 2010

Trevlig 356 på väg hem från jobbet

Igår trevlig 911 Targa - idag en tuff svart 356. Tvärnit på cykeln och två snabba skott med mobilkameran.

torsdag 20 maj 2010

Trevlig Targa på väg till jobbet

Den här trevliga 911E Targan stod utmed gatan på vägen till jobbet. Skulle också kunna tänka mig att köra Targa till jobbet nu när sommaren har kommit.

fredag 14 maj 2010

Tuffaste Spydern någonsin

Även om det är som att svära i kyrkan att erkänna att jag som Porschefantast aldrig fastnat för Spydern. Men ingen regel utan undantag. Kolla bara in den här underbara bilden från 70-talet på den amerikanska slalom-Spydern.

Lite skum motor. Fyrcylindrig med liggande fläkt. Frågan om det är en 4-camsmotor eller kraftigt modifierad 356-motor eller 914-motor.

onsdag 12 maj 2010

Motorn på rätt plats!

Det är ju lite inne med att hybridbilar med två motorer. Sagt och gjort in med en Porschemotor där bak i bruksgolfen. Och istället för en miljövänlig elmotor så får den lilla ärtiga kompressor- och turbomatade TSI-motorn nu extraskjuts av en trimmad Porsche 356-motor i aktern. Dessutom ska det väl vara så att motorn ska sitta bak i en Volkswagen.

tisdag 11 maj 2010

Porsche 935 med stödhjul

Porsche 935 måste vara en av de mest brutala tävlingsbilarna som någonsin byggts. Här kan man tala om en smäcker design som fått en kraftig överdos anabola steroider. Det som jag tycker är extra läckert med de här bilarna är att innanför de extrema skärmbreddarna så finns det vanliga bakpartiet.

söndag 9 maj 2010

Östermalmsporschar

Östermalm i Stockholm är en fantastisk plats för bilspotting. Som igår när jag lyckades med det fullkomligt osannolika att fånga två Porschar i samma bild av en slump. Se gårdagens blogginlägg.

Så här såg Porscharna ut var och en för sig. Först 356an som är en C.

Den riktigt uppmärksamma kan se i bildens övre del vad som är på ingång - jag såg det inte när jag knäppte bilden.

Och sedan den tuffa 912an från 1966 med Fuchs-fälgar lackerade som på 911S -67.

lördag 8 maj 2010

Vad är sannolikheten?

Vad är sannolikheten för att man av en slump lyckas fånga två Porschar från mitten av 60-talet i samma bild?

Idag hade jag några ärenden på Östermalm i Stockholm och precis där jag parkerat bilen står en trevlig vit 356C. Kul, så jag tar fram mobiltelefonen för att ta ett foto på den och samtidigt som jag ska trycka av första fotot hör jag ett välbekant motorljud och in i bild i telefonen glider en silverfärgad Porsche 912 från -66. Se själv får ni se.

Efter ett trevligt samtal med ägaren till 912:an som stannade lite längre fram på gatan gick jag till närmsta spelbutik och köpte en lott.

torsdag 6 maj 2010

Tuff båge

Vad sägs om en gammal BMW-motorcykel med en äkta 4-kams 356 Carrera-motor. Hur fränt och udda som helst.

söndag 2 maj 2010

Positiv camber

Kolla in bilden på Berndt Janssons VW 1500S från Rac-rallyt. Lite Bambi på hal is.