tisdag 12 januari 2010

Bloggen fyller dubbelt!

Idag fyller bloggen 2 år och det här är blogginlägg nummer 300. Och jag som för två år sedan bara tänkte testa hur Googles bloggverktyg fungerade och la ut några bilder. Sen har det visst bara fortsatt.

Eftersom det här en blogg för tuffa Porsche och VW-bilder så firar jag jubileet med att lägga ut några bilder på det som skulle kunna kallas den felande länken mellan de tidiga folkorna och det som skulle bli Porsche 356.

Bilen är den tävlingsbil som Ferdinand Porsche tillverkade för en tävling mellan Berlin till Rom som skulle ha körts 1939, men tävlingen blev aldrig av på grund av kriget. Bilarna kallades Type 64 eller Type 60K10 eller helt enkelt Berlin-Rom-räsern. Historikerna är inte helt överens om det byggdes två eller tre bilar, eftersom en av bilarna kraschades under under tester och det är lite oklart om den bilen återuppstod som bil nummer tre eller om det byggdes ytterligare en ny bil. Men bara en bil har överlevt till idag och står nu på museet Prototyp i Hamburg. Porschemuseet har dock tagit fram en kopia på en kaross som finns i det nya museet.

Men det finns ett billigare sätt om man vill uppleva den Type 64 eller Type60K10 än att åka till museum i Tyskland. För om man vill njuta av karossformen så räcker det med 20 kronor på lokala ICA - för det känns ganska uppenbart var Ahlgrens Bilar har snott designen till sina godisbilar.

4 kommentarer:

Johan sa...

Å jag som jobbat på Ahlgrens i 8 år och hela tiden trott att förebilden varit en bugatti

50 split- Daniel Löfbom sa...

Grattis!

Och fortfarande tummen upp till dig niklas som fixar ny läsning, och nya bilder hela tiden!!

Robert sa...

Grattis och snyggt jobbat!

Vi kanske syns på tuben, annars är du välkommen till SÄ och spana in ghian vid tillfälle.

Niklas Larsson sa...

Tack alla för de fina kommentarerna. Robert - kolla mailen.