måndag 31 augusti 2015

Veckans pausporschar: Kaffe och Bulle i gryningen


Veckans pausporschar är min och garagekompisen Johans 356:or som i lördags morse hängde ute på Drottningholm i Stockholm på Tidningen Klassikers och Automobil Historiska klubbens "Bil och Bulle-evenemang" mellan kl 6 till 8 på morgonen. Trevligt och avslappnat event där man glider in och dricker sitt medhavda kaffe, får en bulle, och sparkar lite däck. Sedan vid 8-snåret så åker man hemåt och gör frukost till övriga familjen.


Finns även bilder från evenemanget på Klassikers hemsida - här är länken.


Två mysiga folkor.



En 911 SC i någon tuff sandfärgad färg. Såg riktigt fin ut.


Och träffens fränaste motor - en luftkyld V8 i en Tatra 603.


Och coolaste loggan satt på en SAAB 95


Avslutningsvis en liten söt Peugeot.

fredag 28 augusti 2015

Cabriolet vs cabriolet


Vilken blir din cabriolet till helgen? Trevlig helg på er!

torsdag 27 augusti 2015

Ben Pon i Tulpanrallyt 1963


En läcker bild från 1963-års Tulpanrally där Ben Pon tävlade med en Abarth-Carrera.

tisdag 25 augusti 2015

Porsche Kremer Racing Team


Det var snyggare förut - kolla bara in bilen och transportbussen med den fantastiska Shell-loggan.

måndag 24 augusti 2015

Veckans pausporschar: Zandvoort Trophy 1964


Alltid kul att se ut hur tävlingsporscharna såg ut "när det begav sig". Här från holländska Zandvoort 1964 med ett gäng Porschar i täten. En rem eller hållare på framhuven istället för huvkråkan och två remmar på sidan om den verkar ha varit modet i Holland 1964.

lördag 22 augusti 2015

Köpes: Illustrerad Motorsport nr 10 1963


Hej kära bloggläsare - är det någon som har ett ex av tidningen Illustrerad Motorsport nr 10 från 1963 till salu? I så fall - maila mig på luftkyld@gmail.com

fredag 21 augusti 2015

Oooops!


Verkar inte som om rejset för föraren till den här 904:an slutade som det var tänkt. Man kan undra vart bakpartiet försvann?

torsdag 20 augusti 2015

Le Mans


En härlig depåbild från de första åren på 50-talet då Porsche deltog med sina 356 SL på Le Mans.

onsdag 19 augusti 2015

Min bil är tvåspråkig!


I lördags när jag var på Tullgarns Slott med Porsche 356-klubben hände en väldigt rolig grej. Vi stod uppställda på en gräsmatta med alla bilarna för att äta lunch och då går självklart andra gäster/turister vid slottet och fotograferar bilarna, vilket så klart är kul. Jag står vid min bil när en asiatisk kvinna kommer förbi och frågar om det går bra att fotografera min bil - självklart svarar jag. Hon börjar framförallt fotografera min "Specialtrimmad-dekal" som jag har på bilen och berättar på engelska att det står på Mandarin. Jag har alltid trott att det var japanska tecken och stod typ Kawasaki eller något liknande och var en dekal som getts ut av någon importör. Men det är Mandarin och jag frågar henne vad står och hon svarar - "Special with more power or something like that". Med andra ord - "Specialtrimmad!"

Hur kul som helst, men varför tillverkar någon en gul och blå dekal (som jag köpte på Tradera för 10 spänn för något år sedan) med ordet "Specialtrimmad" på så väl Mandarin och Svenska? Väldigt udda men desto roligare. Skapar desto fler frågor än ger svar.

måndag 17 augusti 2015

Veckans pausporschar: Helgens Riksmöte för Porsche 356 Klubb Sverige


I helgen var det årliga Riksmötet för Porsche 356 Klubb Sverige och i år hade jag tillsammans med fyra lekkamrater tagit på arrangörshatten. Och om jag får säga det själv så blev det väldigt lyckat och självklart spelade det fina vädret en stor roll.

Bilden ovan är från lunchen på Tullgarns Slott.


Och här står deltagarna parkerade för söndagens slalomtävling.

onsdag 12 augusti 2015

Rejsig så det förslår


Det finns alltid olika grader av någonting. Och om man skulle försöka sig på att rangordna graden av rejsighet bland Speedstrar så får nog den här high score. Kolla in avsaknaden av ruta, "justerade" skärmkanter bak, t-barsen och bredden på fälgarna!

tisdag 11 augusti 2015

Bergsklättring


Lite härlig hillclimb eller bergrennen i en Speedster Carrera - ja, varför inte?

måndag 10 augusti 2015

Veckans pausporschar: Hit med en tidsmaskin - nu!


Tänk om hade en tidsmaskin och kunde åka tillbaka i tiden och lägga ett bud på det här gänget. Fotot måste vara taget någon gång på tidigt 70-tal. Älskar verkligen färgen på Roadstern och "Porsche-texten", som inte var helt ovanlig på 70-talet, är helt underbar. Och bilarna i bakgrunden - ge hit!

fredag 7 augusti 2015

12-timmars de Huy


Gammal bild från det belgiska rallyt 12 heures de Huy. Bilden är från någon i mitten av 60-talet.

torsdag 6 augusti 2015

Välklottrad cab


Jag gillar verkligen det här "klottrandet" som var relativt vanligt på tävlingsbilar under tidigt 50-tal. Text om vilken bil det var och kan det vara vilka tävlingar den gått.

tisdag 4 augusti 2015

Veckans pausporschar: Fabriksteamet på Nürburgring


Veckans pausporschar är en gammal bild från Nürburgring på fabriksteamet i samband med någon tävling.

söndag 2 augusti 2015

Porsche Club Stockholm


Nu känns det mycket bättre - nu sitter äntligen Porsche Club Stockholm-vagnsmärket på Porschen. Det som gjort att det dragit ut på tiden var att vagnsmärket saknade mothåll som man sätter på baksidan av gallret, men igår fick jag tummen ur och tillverkade ett.


Porsche Club Stockholm var en liten och hyfsat snabbt insomnande klubb som fanns från slutet av 50-talet till början av 60-talet. Medlemmarna fick förutom möjligheten att komma på träffar och körningar på Skarpnäck, även ett vagnsmärke och en kavajnål.

lördag 1 augusti 2015

Roskilde Ring på grus


Innan de hann lägga asfalt på Roskilde Ring så körde man tävlingar på banan. Här en tidig bild på ett härligt startfält.