onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År!


Tack alla läsare för i år. Nu tar vi sats mot ett spännande 2015! Gott Nytt År på er alla!

måndag 29 december 2014

Veckans pausporsche: Kanonloppet


Veckans pausporschar är från sportvagnsheatet under Kanonloppet på Gelleråsen i Karlskoga. Den blå i nederkant är Simon Boströms Porsche 356 Carrera GT från 1959. En bil som Simon tog 2 eller 3 SM-guld på is med.

lördag 27 december 2014

Allt går att laga med plastic padding


En Porsche 904 som fått lite skavsår på rallyvägarna. Men den var säkert snart ihopplastad igen och ute i vinnarspåret.

fredag 26 december 2014

Lång!


På tal om röda Porsche 906:or. Den här är en så kallad Long Tail - ett längre bakparti för bättre aerodynamik.

onsdag 24 december 2014

God Jul


God Jul på er alla bloggläsare!

måndag 22 december 2014

Veckans pausporsche: En dörröppnare!


Veckans pausporsche är en riktig dörröppnare i form av en Porsche 356 American Roadster med dåligt dörrlås på högra sidan. American Roadstern är en föregångare till Speedstern och tillverkades i 16 ex och alla gick till den amerikanska marknaden - därav namnet.

lördag 20 december 2014

Alltid rött alltid rätt!


Nu var det kanske inte Porschar som svenska rockgruppen Imperiet sjöng om under tidiga 80-talet i låten "Alltid rött alltid rätt", men i det här fallet passar det alldeles utmärkt. En röd Speedster med röda fälgar - alltid rätt!

torsdag 18 december 2014

Special


Kolla in den här läckra tidiga 356an med brooklandrutor. Absolut inget som kommit från fabriken utan någon har förädlat på egen hand. Riktigt tufft! Är det någon som vet något mer om den här bilen förutom att den verkar ha deltagit i rallyt Rome Liege Rome under tidigt 50-tal?

onsdag 17 december 2014

Rockabillys vs Gentlemen


Underbar bild med så väl rockabillys och farbröder i kostym. Men framförallt en gammal 356 med delad framruta.

tisdag 16 december 2014

Veckans pausporsche: Fullpackad


Veckans pausporsche blir en riktigt fullpackad rallyporsche. Har aldrig tidigare sett en med så väl taksökare som reservhjul på taket. Men hur är reservhjulet fäst? Inget takräcke utan verkar vara skruvat eller fastspänt i taket på något sätt. Udda men fränt.

fredag 12 december 2014

Poolparty!


Helt underbar bild från ett poolparty som heter duga.

onsdag 10 december 2014

Nürburgring


Hittade den här underbara bilden. Förmodligen Nürburgring där en Porsche 356 stormar fram.

måndag 8 december 2014

Veckans pausporsche: Går och badar


Veckans pausporsche blir en badande rally-Porsche. Ser ut att ha varit ett hårt rally med tanke på hur fronten ser ut.

fredag 5 december 2014

Coupes Des Alpes 1969


För ett tag sedan köpte jag den rallyskylt som satt på Harry "Sputnik" Källströms Lancia Fulvia i Coupes Des Alpes 1969. Jag köpte den av en släkting till den numera tyvärr avlidna Sputnik. Anledningen att skylten inte hade en svensk flagga är att Sputnik körde som fabriksförare till italienska Lancia.


Även om Sputnik kom trea i Coupes Des Alpes 1969 så har det varit svårt att hitta bilder på hans Lancia och där skylten syns, men här om dagen hittade jag äntligen en bild. Riktigt coolt att skylten som sitter på bilen på den här bilden numera finns i mitt vardagsrum.

torsdag 4 december 2014

Excellence was Expected!


Mycket nöjd! Har kommit över ett ex av den stora Porschebibeln "Excellence was Expected" i första utgåvan i mint condition. Nästan så man sitter med vita handskar och läser den.

onsdag 3 december 2014

Monte Carlo-rallyt 1965


Porsche i ledningen - vad hade ni förväntat er? Bilden ska vara från 1965-års Monte Carlo-rally. När man ser den förstår man varför så många aldrig kom fram till slutprovet, att köra runt F1-slingan i Monaco. Eftersom de flesta inte körde med dubbade däck - vet inte ens om det var tillåtet? - så hamnade många i snödrivorna på väg ned till Monaco.

tisdag 2 december 2014

Veckans pausporsche: Porsche 906 och Mahjongkläder


Veckans pausporsche är en riktigt udda men underbar gammal bild. Tidstypisk - ja visst. Men lite udda poser och klassiska Mahjongkläder på modellerna som hänger vid Porsche 906:an.